Rendes ember karácsonyra készül. Készül maga miatt, a párja miatt, a gyereke miatt, a szülei miatt, a családja miatt, és készül csak úgy, maga miatt.

Süt, főz, ajándékot készít vagy vásárol, ha nő nemű. Ha férfi az illető, akkor segít, keresi a megfelelő ajándékot, és csendben tűri a környezetében élő nőstények őrültségeit...

Természetesen Torzsa ez alól is kivétel. Kivétel, mert nem süt és nem főz. Süteményt vesz a boltba, mert nincs az az isten, aki miatt ő kezébe venné a habverőt. Kivéve, ha nagyobbik pici fia úgy óhatja. Nem főz. Semmit. Mert a testvérével megfőzet mindent, aki még csomagol is neki. Szenteste és előtte napokban a menü vajas kenyér, meg kávé. Hát nehogy már kajár kelljen költeni. Az egész családja kiéhezve megy át a testvéréhez, és pusztít el mindent, mint egy sáska raj.

Ajándékozásból sem csinál gondot. Mindenkinek kiadja, hogy ennyiért vegyen magának valamit. Csomagolja be, és tegye a fa alá. De a saját "kis listáját" azért az orra alá dörgöli az embernek. Az idei kis lista egészen fantasztikusra sikeredett: 3 pulóvert, 3 inget 1 szoknyát és egy nadrágot kér, mert kihízta az összes ruháját (hihihihihihihihihihihihi, öröm az ürömben). Szelíden megkértük, hogy akkor ezeket lesz szíves megvenni magának. Mert azért ezt már mégis....

Tegnap este csörgött a telefon, és kétségbe esetten közölte, hogy nem talált semmi ruhát, vegyünk neki itt pesten. APK már már rábólintott, de meglátta, hogy miként követek el rajta szemmel-kivégzést, ezért hebegve-habogva ellent mondott az anyjának. Hogy mégse kéne, és bátyja barátnőjével menjen már fel Sopronba, ott majd együtt találnak biztos megfelelő ruhát. Válasz: Hát ezt mégis hogy gondoljuk?! Neki erre nincs ideje karácsony előtt és különben is! Sopron 20 km! Van vagy negyed óra kocsival! Vegyünk neki itt pesten, mert olyan akkor biztos nem lesz senkinek otthon... Én azért csak közbe vetettem, hogy C&A-n kívül én se mennék máshová neki vásárolni, az meg van otthon is.. És ezt hallotta. Azt a rinyát, amit levágott, aztán az, hogy mi nem veszünk magunknak semmit, hanem elrakjuk a pénzt, amit ad, mert most semmire sincs szükségünk... megkaptuk, hogy ez milyen gáz, és a fa alatt így mi nem kapunk semmit, és ez is csak a lustaságunkat igazolja...

A nyelvem hegyén volt, hogyha APK apukája nem menne el minden éven egyedül fát venni és nem diszítené fel teljesen egyedül, akkor még fa se lenne... és a lustaságra térjünk vissza akkor, amikor a karácsonyi menüjét kell értékelnem.

De basszus... most álljak le vele vitázni? Először is: nem alacsonyodom le odáig (nem is menne a 184 cm-mel), másodszor hülyékkel amúgy sem tárgyalok, harmadszor meg most tényleg jön a karácsony, és ilyenkor még vadidegenek is kapnak egy egy mosolyt.

Szerző: Verde Lunaria  2011.12.19. 10:15 Szólj hozzá!

Címkék: hellókarácsony kari torzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr603475046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása