Csoki, Csokiné, Melegszívű és Lakóbarát tegnap este a vacsora vendégeim voltak. Hosszas vitákba menően nem kirántott fogkefe került az asztalra, hanem zöldséges rizs, rántott hús, paradicsom sali és a nosztalgia jegyében paprikás krumpli. Desszertnek meg csodáscsokismuffin-fagyival.

Az este hangulatának megalapozásában némi vodka, forralt bor és rosé is erősen segített. Jól sikerült. Két óra alatt dobtam össze gyakorlatilag a menüt, Otthonom otthonos Volt és meleg meg hivogató. Én pedig a mindennel és mindekivel foglalkozó vendéglátó házinéni, az ünnepi evőeszközeivel, de felespoharak nélküliséggel.

Tényleg minden remekül sikerüllt. A beszélgetés, a kaja, az önfeledt jó hangulat. Annyira valószínütlenül normális Volt. APK mellett egy ilyen este merő stressz lett volna, a végén mindenki kirepmülésévél, és egy miért nem mennek már el ha másnap meló és éfjél is elmúlt.

Az erkélyen csuktam éppen be az ablakot....

- Verde. Mond.

-? :) Mit mondjak?

- Mi van?

- Kedd este, és 15 fok.

- Aham. Sertepeltélsz, és mindent intézel, mindezt egy 20 éve gyakorló háziasszony is megirigyelheti. Mi a baj?

- ....

- Nagy a gond?

(Csoki megölel, és hagyja, had szipogjak)

- APK anyja.... Torzsa.... Ma reggel meghalt.

(még jobban szorít, megölel, és nyugtat)

- Nem te vagy ezért a felelős. Nem a te terhed. Ne cipeld. Sajnáld. Sajnáld APK-t. APK édesapját. De ne hordozd. Az már nem a te életed, nem tartozik hozzád. Engedd el. Ne sírj. Fordított esetben táncolna a sírodon. Sírd ki magad, aztán lépj tovább. Nézd! Ez a te életed. A folyton süti illatú meleg kislakás, a konyhában becsípett barátok, a hazaváró szüleid. A pasik akik imádnak... Hagyd.... Élj itt. Élj most. Éld a saját életed.

- De... APK édesanyja meghalt.....

- Tudom... Ne sírj....

Szerző: Verde Lunaria  2013.10.09. 08:45 Szólj hozzá!

Címkék: csoki apk torzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr715558231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása