Az én drága nagymamám évtizedeken keresztül ugyanazokat a számokat játszotta meg. Minden hétfőn kiírta a postásnak, hogy kérem csengessen, odaadta neki a szelvény árát, Jimmy - a postás- pedig másnap hozta a visszaigazolót. Két-három találata Volt maximum.

Főiskolán az eslő valszám óra házija az Volt, hogy számítsuk ki, hány szelvényt kellene kitölteni, hogy biztosan nyerjünk, ez Volt az 'A' kérdés, 'B' kérdés ha a szelvények kitötlését emberekkel végeztetjük, hány embert kell alkalmazni, ha adott az idő ami alatt kitöltik. 'C' kérdés, mennyi marad a nyereményből minden tényleges és feláldozott hasznot figyelembe véve.... Én ott buktam el a leckét, hogy az emberi tévedést, mint hibatényezőt egyáltalán nem kalkulátam, pedig kellett volna, mert ugye a sok szerencsétlen, aki rabszolga módra tölti a szelvényt, azért tévedhet.... Meglehetősen elvették a kedvünk a lottótól, avagy a sokak által a "hülyék-naivak-álmodozók-adójától"

Most lottózom. SzSz-el közösön. Hol én, hol ő veszi az öthetes szelvényt a megadott számokkal. Biztosan marad ki néhány hét, amikor nincs szelvényünk, de azért általában van. Ketten veszünk álmot belőle.

És ha nyernénk a lottón....

Először is igazságosan elosztanánk, (nyilván minden alkalommal elpoénkodunk, hogy az, akinél éppen a szelvény van, hogy fordítana hátat a másiknak, vagy épp a másik hogy nyírná ki.... nem vagyunk nagyon kreatívak, gyilkosság terén be kell valljam)

Aztán.....

Aztán kezdenék valamit az én részemmel. Racionálisan nézve, és a korábbi lottó nyertesek sorsát figyelembe véve az én taktikám az lenne, hogy úgy segítenék a szeretteimnek, hogy ne menjen tönkre az életük. Például nézzük a két húgom. Tuti, hogy felfordulna az életük, drog pia bulik stb. Keményen hangzik, de ismerem őket.... Ezért nekik azt mondanám, nyertem EU-s pályázati pénzt, hogy csináljunk nekik egy kis üzemet. Abba pedig beletennék annyi pénzt, hogy ők ketten bőségesen megéljenek belőle, de azért a földön maradjanak. Anyumék hitel törlesztése..... Erre is megvan a megoldásom. Bár nekik suttyomba segíteni sokkal nehezebb. Maradjunk annyiba, hogy mahinálnék a foldekkel.

Lakóbarát is benne van a körben, akinek segíteni akarok. Így ő része lenn egy a saját vágyam megvalósításának. Vennék egy kis gazdaságot. Szőlővel, falusi turizmus, bió kaja, gurmankodás, lovak és minden, ami messze van a város zajától. Szinte a számban érzem az első savanyú és vacak borom ízét.... Aztán persze felfejlődnénk.

Paragrafus kapna egy nagyon csajos lakást a városában. És hogy önzőségem azért jelezzem, lenne benne egy szoba nekem is, mert ha bepiálunk nála a savanyú boromból, valahol csak kell aludnom!

Én pedig.... Nem mondanék fel azonnal, de sokáig nem maradnék a melóban. Először megtanulnék angolul. Közben pedig elmennek egy szakács tanfolyamra.... Mellete beszereznék egy személyi edzőt... Persze kifizetném a lakást, de azonnal biztos hogy nem költöznék el innen. Majd vennék egy dunára nézőt, valami csendes helyen.... Vagy nem. Ez annyira nem is lényeges, mert a mostani lakásom kvázi tökéletes. Nekem. 

Világot látnék. Megnézném Rómát, aztán Párizst, Madridot... Görögország.... Hm.... Elidőznék az olasz és francia borvidéken, élvezkednék....

Szinte érzem a nap melegét a bőrömön, ahogy egy teraszon ülve bort kortyolgatok, sajtot eszegetek,.. Érzem a levegő fűszeres illatát...

Hmm... ahogy anyu mondaná, bilibe lóg a kezem....

kép.jpg

Szerző: Verde Lunaria  2014.01.25. 19:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr275781280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása