A blogom, önsegélyező, önmegismerő terápián túl hiúságom legyezgetésére,és ki nem mondott titkos gondolataim szétkürtölésére szolgáló napló terápia és szárny bontogató próbálkozás.

Önsegélyező, mert az írás kikapar a legsötétebb gondolatok mázsás terhe alól is. Önismereti, mert bár a környezetemben élő embereket gyorsan és meglehetős pontossággal kiismerem, mégis az a zöld szemű, világ elől elrejtett lény számomra is félelmetesen ismeretlen. Hiúságom? Ez egyszerű. Mindig az a beképzelt tévképzet kering a fejemben, hogy tudok írni, csak akarnom kell, és jó vagyok, csak akarnom kell. És azért nem tettem meg eddig, mert félek a kudarctól. De mégis, mindennél jobban vágyom a kritikára. Titkos gondolatok. Nem ismerlek Téged (engedd meg, hogy tegezzelek), aki arra vetemedsz, hogy olvasol. Nem kell, hogy napi kontaktban legyünk, nem kell, hogy neked megfeleljek. Ez a legfontosabb. Hogy nem kell megfelelnem, azt mondok amit akarok, és meg is sértődhetsz, jól is eshet Neked, egyik miatt sem kell aggódnom. Hogy mitszólsz,ha... Ez meglehetősen élvezetes számomra. Napló terápiának szánom, mert ezzel többé kevésbé majd egyszer visszapörgethetem a mindennapjaim. Szárnybontogatás, mert az is lehet, hogy egyszer, majd nagyon egyszer híres író leszek :)

Magamközt. Azért ez a blog címe, mert sokszor a belső monológjaim azok, amik átsegítenek a nehezebb élethelyzeteken. Magammal  beszélgetek magamközt. Remélem, érthetőek lesznek, hogy éppen "ki" beszél. Mert én többen vagyok. Na nem vagyok skizo, de mindenképpen érdekes, hogy a személyiségem szétszakadt, egymástól megkülönböztethető énekre, akik mind mind boldogok akarnak lenni. Van a felnőtt, a gyerek, a zsarnok, a szerető, a szörny, az anyáskodó (nem, nincs gyerekem, nem vagyok férjnél sem), a gyilkos, a gonosz, a naiv, a perverz, az ostoba, az okoska, az érzelmes és az értelmes. Hát ennyi mindenki közül nem találom én magam.

Talán az sokat fog segíteni, ha előzetesnek elárulok magamról és "fejlődés történetemről" annyit, hogy vidékről származom, egy kicsike faluból, mondhatni legalsóközéposztálybeli, faluhierarchia alján álló családból. Feljöttem ide "Naffaluba", lediplomáztam a PSZF-en, azonnal munkába álltam könyvvizsgáló asszisztensként, így is dolgoztam 3 évig, egészen e hónap elejéig. Akkor különböző okokból munkát váltottam, és most.... hát az új melómtól nem vagyok elragadtatva, de erről majd még biztos fogok mesélni. Van egy párom, aki a gimis szerelmem. Hmm.... felszínen mesébe illő kapcsolat, a mélye pedig... de erről is fogok írni. Mert erről kell. Hogy ez az út milyen személyiségbeli rendellenességeket okozott nálam, hát... az a későbbiekben kiderül.

Hát, ez lennék én, a blogom, egy csipetnyi esszenciája annak, ami a célom, vagy értelme ennek az egésznek.

Szerző: Verde Lunaria  2011.03.31. 20:29 Szólj hozzá!

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr672789267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.