Laptop lopásom abba a szakaszba ért, hogy ma egy órás kihallgatáson adtam számot az eset minden részletéről. És bár esélyem semmi, hogy meglegyenek a cuccaim, de mind a Télikertem vezetése részéről, mind pedig az ügyet vivő Rendőrnéni részéről annyi pozitívumot tapasztaltam, hogy muszáj megosztanom veletek.

Ahogy mentem a 7. ker.-i rendőrkapitányáságra a Thökölyn, egyre kisebbre húztam össze magam, és meg kellett állapítanom, hogy budai elfajzott burzsuj lettem. Nyomasztottak a lepukkant házak és a cigánybanda hegyek. Azt éreztem, hogy mindenki engem néz, pedig talán (talán..!) nem. Maga a rendőrkapitányság azt a tipikus szocis savanyú cigi szagot ontotta magából. Ocsmány piros műpadló, és nagyon sok láthatóság mellényes rendőr, meg civilnek kinéző meggyötört nem civil (gondolom nyomozok?) A Rendőrnéninek, aki fogadott, olyan számítógépe volt, mint nekünk anno ált.isibe (már volt tíz éves osztály találkozóm évekkel ezelőtt). Pici levegőtlen, sötét szobába ültek hármon, irat hegyek a plafonig... Iszonyat az egész. Aztán elkezdett kihallgatni... Megértően, gondolkodva, és precízen. Határozottan kedves volt és segítőkész. Elmesélte, hogy most a kerületben a táska lopások nagyon megszaporodtak, tucat bandát lefüleltek, és hogy mennyi fiatal 18 év körüli lány az elkövető, és hogy mennyire sok a drogos is.  És miközben kedvesen sztorizgatott, az aznap viselt bugyim színét is kikérdezte tőlem.

A Rendőrnéni elmondta, hogy a Télikertem üzletvezetője is nagyon segítő kész volt. Emlékezett az esetre, azonnal vállalt a kihallgatást, a helyszíni szemlénél is teljes mértékben segítőkész volt. És felajánlotta, hogy ha bármi van, ő megy a rendőrségre és mindenféle kínvallatásnak aláveti magát. Szóval rendes volt. Sőt, már előre leírta a Rendőrnéninek, hogy kire kell számítania, hogy én hogy néztem ki, és hogy Csoki hogy nézett ki, hátha... És üzente a Rendőrnénivel, hogy tényleg nagyon sajnálja a dolgot, és azt is, hogy nem működtek a kamerák...

És bár bent ültem másfél órát, és nagyon lefáradtam, mégis, pozitív "élmény" volt számomra ez a kihallgatás, mert a lehetetlen helyzet ellenére tudtam, hogy ők mindent megtesznek és megtettek ami tőlük tellik, és mindezt nagy nagy emberséggel.

Szóval köszönöm kedves Rendőrnéni és Télikertem Üzletvezetője! :)

Szerző: Verde Lunaria  2012.03.07. 17:38 Szólj hozzá!

Címkék: köszönöm

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr284295851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása