Ha a beregisztrálás is úgy megy majd nekik, mint a telefonok felvétele, basszus akkor inkább el se megyek.

Na jó, nem....

Az van, hogy már lassan 2 egész hete próbálom kideríteni, hogy hova kell mennem, és mit kell ott csinálnom, milyen papírt kell vinnem, kinek, mikor és mit kell mondanom. Mert ha a saját szakmám bürökratikus csodáiból indulok ki, akkor jól teszem, ha valyria acél kardot, sárkány tűzben kovácsolt pajzsot, és tündér szőtte sodronyinget is viszek magammal.

Szóval kurvára nem veszi fel senki a telefont, ha meg felveszi, nem illetékes, és csak kapcsolgat. A helyzet az, hogy a munkanélküli segélyem rá fog menni a telefonszámlámra.

És hogy nálam ez miért bonyolultabb, mint egy átlagos honpolgárnál? Azért, mert ideiglenes lakcím Budapest (lakcímkártyám lejárt), állandó meg 200 kmvel arrébb. Na kérem szépen, ki akkor itten az illetékes? Senki nem tudja megmondani, senki nem tud mit tenni...

Azt nem mondom, hogy tahók voltak, de azért nincsenek a helyzet magaslatán. Itt viszont had említsek meg egy úriembert.

A századikra kapcsolhatták volna, és én még mindig a nagyon türelmes és über kedves valamint felettébb intelligens (de télleg) formámban bemutatkoztam (ezredszer) és előadtam, hogy az a szitu, hogy most lettem először munkanélküli, és fogalmam sincs mi a fészkes fenéhez kezdjek, kihez forduljak, mit tegyek. Az úriember azzal kezdte, hogy nagyon sajnálja, és átérzi. Sajnos nem ő az illetékes, de ez és ez a közvetlen telefonszám, ezt és ezt az embert keressem, ebben és ebben a hivatalban. Nagy valószínűséggel ez és ez a válasz a kérdéseimre, de mivel ő harmadik országból érkezett emberkékkel foglalkozik, nem tud biztosat mondani.

Nagyon nagyon kedves és segítőkész volt, és külön jól esett, mikor úgy köszönt el, hogy bízom benne, hamarosan talál munkát.

Kár, hogy tapasztalataim szerint belőle csak egy van....

Szerző: Verde Lunaria  2013.01.21. 12:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr955030569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása