Elég régóta járunk már kutyaoviba ahhoz hogy Dióról kapjak egy jellemzést, a házi, hogy gondoljam át, dolgozzam fel. Azért írom ezeket le, mert még friss az élmény, és szerintem el fogom felejteni. Szóval:

Dió a fajtájának megfelelően makacs, bohókás kutya, örök vidám és barátságos hozzáálláassal. Strapabíró, érdeklődő, bátor. Fajtájánál és koránál okosabb, sokkal magasabb energia szinntel. Büszke és domináns, társasági kutya, mind emberek mind kutyák között állandóan középpontban van. Mindezekkel együtt jól megvan egyedül, nem fél a magánytól, nem retteg, nem csapódik máshoz, talpra esett. Mind az emberekre, mind a kutyákra nagyon érzékeny. Azonnal reagál az érzelmi változásokra, ami ebben a korban és fajtában, sőt alapvetően az összes kutyust figyelembe véve ilyen intenzitással meglehetősen ritka. A gazdáját imádja, a pórázt utálja. Póráz nélkül a világ végére is követi, de a póráz tudatától is megtartja a tisztes távolságot, követi a gazdit, de nem "megköthető". Nagyon tud szeretni és nagyon tud akarni. Elszánt. A legnagyobb probléma a póráz rossz berögzülése, hosszú és fáradtságos feladat lesz feloldani.

Küllemre pedig kiállítási darab. Ez már több helyről hallottam, hogy ő nagyon szép, nagyon karakán és különleges foltjai vannak, biztos nyertes. Ha akarom.

Tükör módszer. "A Tükör Módszer nevét onnan kapta, hogy értékei alapján a kutya, mint egy tükör, megmutatja, hogy milyen gazdák is vagyunk, és miben kell még fejlődnünk."

Ez lennék én?

 

 

Szerző: Verde Lunaria  2014.02.22. 11:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr975826626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása