gyerekek.jpgAzért nem kérdés, mert én akarok 2 azaz szám szerint kettő csintalan, csacsogó, nyaggató lurkót. Legalább. Ez biztos.

Ami már nem biztos, az a mikor, meg a kitől. Na de ezt hagyjuk.

Az, hogy miért nem most akarok gyereket, annak több oka van:

  1. Még mindig úgy érzem, hogy nem életem. Tanultam, dolgoztam-tanultam, dolgozok, és folyton jókislány vagyok. Ez valahogy még nem olyasmi, ami "lehiggasztana", ami után vágynék egy új kalandra, mikor még egy csomót nem éltem át.
  2. Nem vagyok karrierista. DE! Tudom, hogy el kell tudnom tartani magam, ehhez pedig kellő tudást kell magamba szívnom, és rengeteg tapasztalatot kell szereznem, hogy bármi történjen, akkor is el tudjak tartani önerőből két embert. Ez fontos. Fontos, mert az hagyján, hogy magamba sem bízok, de másokban meg pláne nem. Mármint, hogy mások akarhatnak nekem jót.
  3. Ahogy most látom a gyerkőc-projekt szakaszos, és minden szakaszban egyre kevésbbé igényli az emberpalánta a szülőt. Normál esetben. Márpedig én normál esetet akarok. 14 év múlva csak a száját tátja és a markát tartja... tudom, tudom sarkított kemény megfogalmazás, de attól még így van. És hogy ez miért lényeges? Mert még nem találtam meg azt a valamit, ami kitölti úgy az időm, hogy azzal is boldog legyek, még akkor is, ha 14 évre rá tudok csak foglalkozni azzal a valamivel. Valami olyasmit akarok mondani, hogy a gyerkőcöt én nem életem értelmének, hanem életem egyik legszebb részének szeretném tudni.
  4. Na persze az se mellékes, hogy olyan pasi kellene hozzá, akiben nem csak megbízok és szeretem, hanem aki fizikailag is itt van, de nem aranykalitkás.
  5. Meg asszem jelen pillanatban meg is kéne hülyülnöm, hogy én ezt bevállaljam, mert MOST annyira realistán látom, a gyerek kérdést, hogy az már pesszimista.

Szóval, csak ennyi az ok. A társadalom nyom, a barátok tényleg nem összejönnek, hanem összeházasodnak, gyereket szülnek, és nem is a gyerek kérdés frusztrál, hanem inkább azok a megvető tekintetek. Mondjuk az is zavar egy pöttyet, hogy bár imádom a gyerekeket, még se kattant be az a valami, még egy kicsit se, hogy akkor én most gyereket akarok.

Lehet komoly gondok vannak velem...

Mondjuk ez nem újdonság. :)

Pusztán hülye és önző vagyok :D

Amúgy meg az egész hozzáállásom bármikor megváltozhat. Mert mostanában olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégse?!

 

 

Szerző: Verde Lunaria  2012.06.26. 08:26 8 komment

Címkék: család én

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr934611587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.26. 11:10:15

Ráérsz még.
Rossz kapcsolatot nem javít meg a gyerek, sőt. Még jó kapcsolatban is okoz feszültségeket.
Akkor van baj ha valaki akkor kezd el ezen filózni, amikor már összejött.

pppanther 2012.06.26. 21:09:04

Nem tudom, hogy bennünk van-e a hiba, de én is így vagyok, hogy alapvetően szeretnék gyereket, de nem most. Pedig lenne kivel, de nagyon nem érzem, hogy nekem most és azonnal szülnöm kell. Környezetemben meg jönnek sorra a babák, ahogy Mazsolánál is írtam, és úgy néznek rám, mintha nem is ember lennék :D
Szóval ha te hülye vagy, akkor én is :D

díva naíva 2012.06.26. 22:52:02

Verde, mondjam az okokat?
Új cégnél kezdesz, asszem ez is eléggé lefoglalja az energiáidat, meg hogy nincs meg hozzá az a pasi, akit apának szeretnél látni, azért az sem mellékes gátló tényező :)

Verde Lunaria 2012.06.28. 08:25:33

@pppanther:
Ez egy hülye generáció :)

@díva naíva:
... de ettől még valaminek be kéne kattania....

díva naíva 2012.06.28. 14:10:31

@Verde Lunaria: majd fog, de most épp az új állással vagy elfoglalva és nem látok olyan pasit a való életedben, akinek a kettőtök egyvelegéről merengenél - értsd közös gyerek :D

kozgaztanar 2012.06.29. 20:35:41

Te, Verde, én akarok gyereket.. nem kéne mégis randiznunk? :)))

Verde Lunaria 2012.07.02. 08:24:28

@kozgaztanar:
asszem, nem érted a problémám :D
süti beállítások módosítása