-    Hallo, ich bin Frau Lunaria Verde, ich möchte Taxi bestellen.
-    Gerne, wo sind sie?
-    Izé strasse, 1111
-    Schuldigung, es geht nicht. Das behört von einem Andere Taxigeselschaft.

Az történt, hogy taxit kellett rendelnem, egy másik városban, ahol nem Hiltonba szállok meg. És a fenti beszélgetés 5ször hangzott el. Azaz, az van, hogy adott város fel van osztva a taxi társaságok között, és nem mindegy, hogy hol vagy, mert csak az adott körzet társasága megy érted. Nekem volt 5 telefonszámom. ..
Végül a REWE nevű élelmiszer boltban a kasszás hívott nekem taxit. Szóval itt köszönet az égieknek, meg a Kasszásnak, és a hölgynek, a nagyon bazi nagy fekete félelmetes kutyával, aki útbaigazított, hogy végül lett taxim.
A taxim...
Vannak ezek a tipikus berlini (nem ott vagyok) deutsche állatok. Nagyok, félig kopaszak, meg tetováltak, és nagyon mély morgó hangjuk van, meg azzal a hülye elnyomott akcentussal beszélnek, amit kurvára nem lehe megérteni.  Na egy ilyen volt a taxisom.  Akitől az elején kissé tartottam, de aztán a végefelé könnyesre röhögtük magunkat. De tényleg. És nagyon. És tök jó fej volt. Még csokit is kaptam tőle. És a recepcióig becipelte a bőröndöm... Hm... lehet fel akart volna jönni velem? :D
Kapott borravalót.  Jó fej volt.

Szerző: Verde Lunaria  2012.09.17. 10:43 Szólj hozzá!

Címkék: de

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr534782739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása