A bekutyásodásom kezdetén eldöntöttem, hogy kutyasuliba mindenkééépen menni fogunk, mert Dió az első saját kutyám, és eddig nem igazán Volt jól nevelt eb a közelembe, így fogalmam sincs hogy kell nevelni egy ilyen maflát.

De Dió nem mafla. Dió egy nagyon okos, iszonyatosan domininás nagyképű kankutya.

Az első alkalommal, ami tegnap Volt, az oviban minden kutyuli mutyuli megszeppenve a gazdijához bujva farkat behuzva kucorgott. Az én Dióm berongyolt, körbe rohanta a területet, gyorsan megjelölt mindent amit lehet, és a nagy körbe körbe karikázással megtalálta az új kispajtását a Pepper névre hallgató Jack Russel terriert. Végig bandázták az ovit, az én hófehér ebadtám eltünt, és egy feket sárgombócot vittem haza. Kifáradt. Nagyon kifáradt. Az első nap után kidőlt és beájulva aludt. De iszonyatosan élveztük, így voltunk ma is.

Naná... ma már úgy mentünk, mint a nagyok. Dió egrecéroztatta az össze kutyát, a nagyoknál simán bepróblkozott, néhány oktató pedig a tegnapi napból kifolyólag már  név szerint szólította, hogy jajj de jó, itt van Dió az elmúlt egy év legnagyobb figurája! Szóval már tegnap maradandó nyomokat hagytunk magunk után.

És ha ez eddig nem is Volt biztos, ma azzal, hogy ez a kanos ebadta kiszúrt magának egy rózsaszín kabátkás kis yorkit, akit már így négy hónapos meg akart -mondjuk ki- dugni, teljes bizonyossággal állíthatom, hgoy mindenki megtanulta Dió nevét... Iszonyatosan égett a fejem. Egész végig a kis yorkit kergette, na jó, kivéve ha Pepperrel kvázi megegyezéses alapon gazdi cserét játszottak. Haláli Volt, amikor én hívtam Diót, Pepper jött oda, ha Peppert hívták meg Dió ment oda. Mintha megbeszélték volna. Szóval ma Dió Volt határozottan a központ. Az oktató, a segítő és mindenki azt nézte, hogy az én kanos kutyám mit csinál.

Mint megtudtam, Dió egy abszolút falkavezér. A legdominánsabb kutyák egyike, és hatalmas az arca. Mondjuk az oktató is megdöbbent mikor a hat éves snautzere is megadta magát neki.

Hogy mit lehet tenni? Küzdeni. Küzdenem kell a sorrendért, hogy én vagyok a főnök, és ő akkor is kutya. ÉLJEN! Dió kicsit kemény dió lesz.....

.... és persze ma is egy köteg sáros ágcsomót hoztam haza, aki ráadásnak bealudt a kocsiban, nem akart kiszállni a dobozából, majd fürdéskor hisztizett. Most meg horkolva alszik.....

Szerző: Verde Lunaria  2014.01.19. 12:31 2 komment

Címkék: kuty

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr535770249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angel.hu 2014.01.20. 16:05:46

ezek a videók!..egyemmeg őket <3
Dió baba nemcsak kibírhatatlanul cuki,ezek szerint jól nevelt kutyus is lesz..
csillagos ötös a mamijának:)

Verde Lunaria 2014.01.21. 13:29:44

@Angel.hu:
Hát a jól neveletség..... egyenlőre csillagos ötöst a -hogyan égessük porrá a gazdit- tárgyból kap. :D
süti beállítások módosítása