...a könyvelők, adótanácsadók, pénzügyesek és számvitelesek megpihennek. Hagyják, had ernyedjen el a válluk, had essen ki a toll a kezükből, had jöjjön a windowsra a kék halál, had visítson az ügyfélkapu, hogy pillanatnyilag karabntartás miatt nem elérhető.

A telefon elnémül. Akár eltellik úgy egy egész óra, hogy nem csörög. Csend van. A headset egy kis ideig megválik fülünktől, pedig nem rég még elengedhetetlen kiegészítő testrészünk volt. Az ujjaink a számok gépeléséről leáll, csak nyújtózik.

Észre vesszük, hogy itt vannak az ünnepek. Hogy valakiknek volt ideje arra, hogy feldisztítse a szobát, a házat, az utcát. Hogy talán még van pár nap ajándékokat venni. Hogy tényleg, mintha a rádióban már napok óta szólna a karácsonyi zene...

és ha az embereknek ez a kis csoportja körbe néz, akor most, még pár óráig csendes nyugalmat lát maga körül.

Így ünnepeljük mi a karácsonyt a munkahelyen, abev elfogadó nyugtákkal és telefon nélküli délelőttel.

Szerző: Verde Lunaria  2011.12.21. 12:33 2 komment

Címkék: munka hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr983480634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.21. 13:12:58

:D Nem is olyan rossz :)
süti beállítások módosítása