Verda alig 100 méterre alszik a mostani lakhelytől. Nem mondom, hogy nagyon elmélyülten, de eléggé reggeli hangulatban sétáltam, mikor kivágták az egyik bérház ajtaját, egy kis fehér vespa gurult ki rajta. Mármint úgy magába. Aztán utána  kapott egy negyvenes, hawai gatyás őszes, kócos borostás tangapapucsos pasi. Tudjátok, az a kiöregedett amcsi szörfös kinézetű.

Hatalmas lendülettel felcsapta magát a kis vespára, sikerrel megrúgva a táskám, amiért 10.000 wattos mosollyal és jó hangosan elnézést kért, és a szivijének szólított. Indított, és tovarobogott. Bukósisak nélkül. Lazán. Pólóban és kisgatyában. Az alig 15 fokban.... Hatalmas lendülettel nyakába vette az ébredező várost.

Pontosabban kettő egész méter után azonban lekanyarodott, elütött egy galambot, és megállt Verda mellett. Odament, megnézte a galambot, közölte vele, hogy "pajtikám, bocsi", visszament a robogóhoz, kivett egy kulcsot az ülés alól, és kinyitotta a pékséget. Merthogy az egész nagyon gesztikulált nagyon vehemens, nagyon nagyon utazása eddig tartott. Lelkem rajta, hogy 20 méter ha volt....

Ahogy húzta fel a rácsot két ötvenes nővel is leállt kokettálni, és persze lepacsizott az összes pasival.

Szerintem észre vette, ahogy félszemmel a váltózárral küzködve figyelem, mert amikor indultam, dobott felém egy csókot, két kézzel integetve elrikkantotta magát:

"Mesés napot neked titokzatos vörös hercegnő!"

 

Szerző: Verde Lunaria  2013.06.27. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr785380123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása