Overflow: túlcsorduló az adattároló, ami ezáltal nem képes több információ befogadására,  a rendszer lefagyásához vezet.

Bár egyre kevesebb lelki adalékkal, de még ember lévén, gépies részemet tegnap este fél nyolc tájban érte el az informatikának eme fogalma. Konkrétan leállt az agyműködésem. Túlcsordult az adattárolóm, ennek következtében lefagyott a rendszer. Éreztem, ahogy a retinámba ég az utolsó jelent a villamosról, ez megmarad, mint valami szellemkép, és a valóság csak mögöttes, ködbe vesző színpaddá avanzsál. Igazából a látás, mint érzékelés megszűnik, a letapogató szerv térérzékelése veszi át a helyét, és digitális modernkori zombi-robot létem kiteljesedik.

Fizikai valómban az agyam kiszorul a koponyámból, eltűnik... Olyan, mintha a homlokomon a bőr alatt közvetlen találna menedéket. Az immár üreggé vált helyét pedig kitöltik a nap során engem elért információ hegyek:

11-en meghaltak a busz szerencsétlenségben, árván maradt a 12 éves kisfiú (milyen busz baleset? hol? mikor? ki maradt árván?)

Eszter, a dagadék nyerte a párbajt (ki a fene az az Eszter? milyen párbajt? kardozó? sport lövész?)

emelkedik a gázolaj és a benzin ára (ez most már megint vagy még mindíg)

megszűnik az eva (most ez csak nekem nem új, vagy csak én vártam, vagy hallottam már, vagy túl régóta kering az éterben és szakmai körökben?)

nincs otthon kenyér (ezt most APK vagy SZSZ mondta? ja, hogy APK lehet csak)

Gergő farkat villant (ez megint ki? mért villant? mért is hír ez?)

az olaszok is becsődölnek (már megint, vagy még mindíg?)

6 hét karácsonyig (átaludtam az elmúlt egy évet? tegnap bontottam ki a botmixerem... miről beszéltek?)

újra kell nyomtatni a rejtévnyeket, hiányzom (jah, hogy ez volt SZSZ! de mikor is beszéltem vele? hol is van? milyen rejtvény? ez még az egri VB vagy ez már más?)

kilencezerért lehet műbőrszoknyás celeb (miért az akarok lenni? vagy erről is lemaradtam?)

nem küldték az anyagot a természetbenihez (ki, mit? természetes anyagot? füvet?)

... aztán váratlanul kiélesedik minden. Realizálom, hogy az esti teám főzöm, hogy már zuhanyotzam, hogy APK-nak már megcsináltam a vacsorát, hogy megnéztem az utolsó kósza e-mailt is, és hogy már elmúlt fél11...

 

 

Szerző: Verde Lunaria  2011.11.09. 09:14 8 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://magamkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr573365217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

díva naíva 2011.11.09. 12:46:04

van ez így és vannak ezzel így mások is, ne csinálj belőle gondot :) amúgy a sok nagy hírből szerintem egyikkel sem maradtál le semmiről :) én inkább élek a holdon, mintsem hiradót nézzek, többet ér a nyugalmam, ami meg érint, úgyis elmeséli más :)

kozgaztanar 2011.11.09. 12:48:21

szia!
új olvasó vagyok és biztos hosszú ideig tart majd felvennem a fonalat, mert sok mindent nem értek (nyilván a valóság zavaros, nem a fejemben lévő anyag)
esetleg egy kis segítség? :)

Sangel 2011.11.09. 14:14:53

Csajszi! nem lehet, hogy sok volt már neked a mostani helyzet(ek)?! Kéne lassan egyet lazítani, és újrarakni a gépezetet ;)

Verde Lunaria 2011.11.09. 15:08:35

@Sangel: teljesen igazad van... még mielőtt beáll a "kékhalál"

Sangel 2011.11.09. 20:33:52

Nah háát akkor harcra fel :D

Verde Lunaria 2011.11.10. 17:02:38

@Sangel: jó, csak előtte alszok egy kicsit :)
süti beállítások módosítása